aklıma gelmişken yazayım: ibwave rf-vu programında bir indoor rf planının prediction haritasını çıkarmanız çok uzun sürüyorsa muhtemelen o kat planı çok büyüktür 🙂 ve de siz prediction için varsayılan ayarları kullanıyorsunuz demektir.
project->properties->calculations->prediction->general altındaki resolution ayarında varsayılan olarak gördüğünüz 1m değerini büyütürseniz(1.2, 1.5 vb.), prediction çözünürlüğü azalacak fakat aynı zamanda simülasyonun hazırlanması kısa sürecektir. kendi indoor planınız için çözünürlüğün çok kötüleşmeyeceği ancak simülasyonun hazırlanmasının da çok uzun sürmeyeceği bir değeri deneyerek bulursunuz artık. tünel gibi ince-uzun alanlar için pek işe yarar bir çözüm olmasa da geniş alanlar için kullanmak çok mantıklı.
bir de ibwave ‘de oluşturduğunuz bir prediction haritasının yalnızca genel dağılımını değil aynı zamanda haritadaki her noktanın sinyal seviyesi değerini de ayrı ayrı görebilmek istiyor fakat “adamlar niye bunu yapmamış ki” diye düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz demektir zira adamlar yapmış. Genellikle sağ üst köşede duran pencerelerden birinde prediction katmanı var hani sistemlerin prediction haritaları arasında geçiş yapmaya yarayan. işte o katmanda sistemleri seçerken tıkladığınız kutucuğun hemen sağ tarafında bir kutucuk daha var; bu kutucuğun neye yaradığını merak ettiniz mi hiç? merak edin, merak iyidir. çünkü o kutucuk signal probe diye, adından ne yaptığı anlaşılan bir aleti aktifleştirmektedir. deneyin, pişman olmayacaksınız.
not: kullandığım ibwave rf-vu tool versiyonu: 5.3.8
oldu. iyi tasarımlar.